10 november 2008

Chili con carne

4 portioner

2 gula lökar
300 g quornfärs
1-2 msk olja
lite chili
½-1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
½-1 tsk salt
1-2 msk soja
1 burk 400 g krossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås á 440 g

Skala och hacka lökarna. Bryn färsen i oljan i en gryta, gärna av gjutjärn, tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soja.Tillsätt tomaterna och låt alltsammans koka ihop tills smaken är mustig och röran blivit tjock. Ju längre koktid, desto fylligare smak.Tillsätt bönorna och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med mer kryddor om så behövs.

Jag kryddade ganska mycket mer än vad som står i receptet eftersom jag gillar kryddstark mat. Till detta åt vi en grönsallad med blomkål för lite tuggmotstånd och vitt bröd som vi doppade i chilin. Riktigt gott, krämigt och med supergod smak! Enkelt, gott och billigt!

Inga kommentarer: