11 september 2008

POTATISSOPPA MED FÄRSKOST

4 portioner

6 potatisar, ca 600 g
1-2 palsternackor, ca 200 g
1 purjolök
10 dl grönsaksbuljong
1 dl persilja
salt, peppar
1/2 morot
4 msk färskost

Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Skölj purjolöken och skiva den. Koka upp grönsaksbuljong, lägg i rotfrukter och purjolök (spara lite purjolök till garnering). Låt koka tills det är mjukt, ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Lägg i persiljan och mixa hastigt en kort stund. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med färskost, riven morot och purjolök.

God matig soppa med mycket smak och väldigt få kalorier: 157 per portion. God att äta tillsammans med färskt bröd eller morotspannkakor.

Inga kommentarer: