15 september 2008

Vegetarisk pastasås


4 portioner

1 burk svarta bönor eller kidneybönor á 400 gram
1 förpackning passerade tomater
2 dl creme fraiche/turkisk yoghurt
1 rödlök
2 morötter
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1 liten burk majs
1 buljongtärning
Salt, peppar och andra kryddor man tycker om. Jag använder paprikakrydda, vitlökspulver, vitlökspeppar, chilipulver, svartpeppar, piffi allkrydda.

Hacka eller riv löken och morötterna och fräs i en stor stekpanna eller kastrull i lite olja. Hacka paprikan och vitlöken och häll ner. Tillsätt majs, bönor, passerade tomater, buljongtärningen och creme fraiche/turkisk yoghurt och krydda efter behag. Låt stå och puttra ett tag och servera sen tillsammans med pasta eller matvete och en god sallad. Strö gärna lite ost på.

En mycket god och enkel pastasås som mättar bra och är snabb och billig att göra. Lätt att variera efter egen smak och tycke med kryddor och ingredienser.

Inga kommentarer: