01 december 2008

Fransk chokladtårta

10-12 bitar



225 g mörk choklad
225 g smör
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rostade hasselnötter
smör till formen
ströbröd till formen
vispgrädde
kakform med löstagbar kant

Sätt ugnen på 200°. Smält choklad och smör i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vänd sedan ihop chokladsmet, äggsmet och mjölblandning till en smet. Blanda ner nötterna.
Smörj och bröa formen. Häll i smeten. Grädda kakan i 25 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten och stelnar sedan när den svalnar.
Vispa grädden. Servera kakan svalnad med grädde.


Otroligt god och mäktig chokladkaka. Påminner om kladdkaka men är mycket godare och nästan lika enkel att göra. Väldigt lyxig!

Inga kommentarer: